sau cum să dai valoare vieții tale

Aud și văd în jurul meu tot mai mulți oameni care fac multe eforturi pentru a ține pasul cu modele de Lifestyle preferate de marea majoritate a societății, să le zicem “la modă”. Un alt lucru pe care-l aud și care vine la pachet este viteza amețitoare cu care se deplasează societatea și parcă timpul nu mai ajunge pentru toate lucrurile pe care ni le propunem. Realizez ca aceste trăiri nu-mi sunt deloc străine, căci le-am simțit și eu.

Într-un context în care societatea, reclamele și programele TV promovează o idee despre ceea ce înseamnă să fii “normal”, sugerând oamenilor cum ar trebui să arate, ce casă ar trebui să dețină, ce mașină ar trebui să conducă, ce să îmbrace, descriu modalități de a face bani, de a găsi fericirea, de a face dragoste, de a găti, etc; membrii familiei descriu cum ar trebui să fie partenerul de viață, prietenii și amicii; colegii de muncă stabilesc normele la birou; practic, fiecare aspect al vieții poate fi influențat de un fel de presiune din partea celor din jur.

Fiecare individ resimte presinunea de a găsi noi concepte de viață, fiecare zi să fie o premieră cu toate îndatoririle realizate optim și pe toate palierele. Tot ceea ce se cere azi nu este nou, nou este să fie cerut unei singure persoane.

Pe langă presiune și șabloane ni se impune și viteza în care să funcționam, să ne desfășurăm activitatea și viața.

A fi ocupat a devenit parcă o emblemă, un obicei care dă un statut înalt – “oamenii ocupați sunt oameni importanți”. Oare așa să fie? 😊

Este un disc muzical al cărui titlu descrie perfect situația: “Se pare că mergem nicăieri, dar mai repede!”

Pentru a putea să ne analizăm stilul de viață este nevoie să “luăm o pauză” și să ne îndepărtăm suficient de mult. Distanța face sa fim capabili să privim și să analizăm contextul propriu de viață.

Modelele societății umane diferă de la un loc la altul, de la o epocă la alta, de la o cultură la alta, de la o țară la alta, făcând din lumea socială un mediu foarte complex și dinamic.

Fiecare cultură include o rețea oarecum diferită de modele și semnificații: moduri de a-și caștiga existența, sisteme de comerț și guvernare, roluri sociale, religii, tradiții, îmbrăcăminte, alimente, artă, comportament, credințe, valori. Ceea ce este considerat a fi un comportament uman acceptabil variază de la o cultură la alta și de la o perioadă de timp la alta. 

Rulează videoul

În această “Tabără de dezvoltare personală”:

Vei explora zone noi, atât ale tale cât și ale Zanzibarului. Cu susținerea mea și al lui Hilde vei avea ocazia să îti răspunzi la întrebări de genul: De ce alerg? Unde mă grăbesc? De ce mi-e frică să încetinesc ritmul? Etc.
Vei lua o pauză în care te vei cunoaște mai bine pe tine. Îti vei da “timp să respiri”, sa-ți găsești ritmul benefic ție. Dacă stai nu înseamnă că soarele nu mai răsare.
Te vei conecta cu tine iar noi te vom însoți în a-ți descoperi nevoile tale, nu cele pe care ți le sugerează societatea.
Vei avea șansa să descoperi multe modele “pole pole” și să îl preiei pe cel potrivit ție, menit să-ți aducă pacea interioară și păstrarea ritmului tău natural.
Vei avea cadru de muncă personală, de muncă în grup, iar toate astea le vom face împreună în diferite locuri magice.
Vei avea timp personal pe care să îl petreci după bunul tau plac, bucurându-te de surprizele pe care ți le poate oferi această insulă exotică.

Dacă aveți întrebări despre tabără, nu ezitați să ne contactați!

Această tabără îți va da timp să respiri și sa găsești ritmul ideal pentru tine.

La câte cumpărături compulsive este necesar
să renunți pentru a-ți oferi această experiență?

La atâtea câte încap în...
2499
2280
 • Transport cu avionul (București – Zanzibar; Zanzibar – București)
 • Transfer areoport
 • 10 nopți cazare
 • Mic dejun pe toată șederea
 • 7 zile de curs
 • 7 prânzuri
 • 1 cină
 • 4 deplasări pe insulă în afara hotelului

TRAINERI

Tabăra de Dezvoltare Personală | Zanzibar

27 februarie – 9 martie 2022

Pole pole style este peste tot pe toată insula. Ceea ce încearcă localnicii să ne învețe de cum ne văd, este că trebuie să nu ne mai grăbim, să nu ne mai agităm, să luăm lucrurile ușor. Localnicii tot repetă “pole pole” – “încet încet”. Dar pentru a vedea o parte din ceea ce se poate învăța de la aceste modele puteți citi aici.

Vă invit alături de mine și de Hilde să vă descoperiți modelul zanzibarez, în acest paradis în care oamenii trăiesc într-un ritm mult mai lent decât noi, europenii și cu multe valori diferite de ale noastre. Această experiență intră în categoria “Tabără de dezvoltare personală” și așa cum îi spune și numele are scopul de a ajuta la dezvoltarea personală a participanților.

Acest proiect nu s-ar fi putut desfășura fară implicarea unui om special precum Hilde Goett.

ITINERARIU

Tabăra de Dezvoltare Personală | Zanzibar

27 februarie – 9 martie 2022

Ziua 1
27
Feb
Este ziua în care ai ajuns în paradis. În această zi te familiarizezi cu locurile și începi să simți energia lor și pe cea a localnicilor. Practic, este ziua în care îl vei cunoaște pe “Pole Pole”, după bunul tău plac.
Ziua 2
28
Feb
Ziua în care vei intra în relaționare și autocunoaștere. Grupul ți se va alătura și împreună cu mine și cu Hilde, vei păși în tărâmul tău interior. Acest proces se va desfășura de la hotelul în care ești cazat.
Ziua 3
01
Mar
Parcă este timpul pentru a explora și cunoaște și mai mult. Astăzi vom merge împreună într-o excursie în care vom explora ceea ce te înconjoară dar si ceea ce se află în interiorul tău. lucru in excursie.
Ziua 4
02
Mar
Astăzi este timpul să adaptam viteza. Vom merge intr-un loc în care vom calibra viteza, apoi ne vom continua lucrul intr-un loc in care timpul parca s-a oprit si el.

Ziua 5
03
Mar
Deja ai acumulat suficiente învățăminte și se cere să le pui în practică. Depinde de tine cum dorești să-ți petreci timpul. Poți alege leneveala la soare, interactiune cu localnicii, înotat, sau poți alege să mergi în excursie. Îti putem oferi suportul pentru organizarea excursiei, doar că este necesar să o faci în prealabil. Nu uita Pole Pole este peste tot!
Ziua 6
04
Mar
Astăzi este ziua în care vom lucra la proiectul nostru, dar nu de la hotel, ci de pe plaja cu cel mai fin și alb nisip din Zanzibar. Prânzul și cina din această zi le vom servi împreună, unde mai pui ca vom vedea si apusul?! Dacă vrei să experimentezi și o petrecere după apus, este chiar aici 😊

Ziua 7
05
Mar
Astăzi este timpul să explorăm resursele tale interioare și cum faci ca acestea să fie izvoare nesecate. Cu această ocazie ne vom bucura de un loc superb, un adevărat ecosistem. Ocazie cu care te poți conecta cu natura.


Ziua 8
06
Mar
Deja ai acumulat suficiente învățăminte și se cere sa le pui în practică. Depinde de tine cum dorești să-ți petreci timpul. Poți alege leneveala la soare, interacțiune cu localnicii, înotat, sau poți alege să mergi în excursie. Îti putem oferi suportul pentru organizarea excursiei, doar că este necesar să o faci în prealabil. Nu uita Pole Pole style este peste tot!
Ziua 9
07
Mar
Este ziua în care vom face munca de transpunere pentru viața cotidiană. In prima parte a zilei vom lucra de la hotel, apoi vei avea timp liber pentru tine.
Ziua 10
08
Mar
Este ziua în care vom sumariza experiențele dobândite în această tabără. Vom face asta împreuna în prima parte a zilei de la hotel, apoi vei avea timp liber pentru tine.
Ziua 11
09
Mar
Este ziua în care împachetezi cu grijă toate realizările și amintirile din acest loc minunat. Munca noastra de grup a luat sfârșit și este momentul întoarcerii tale pe meleaguri românești.

LOCAȚIE

Tabăra de Dezvoltare Personală | Zanzibar

27 februarie – 9 martie 2022

Promised Land Lodge

Situat pe coasta de sud și la 1 km de satul Kizimkazi Mtendeni, Promised Land Lodge are vedere la ocean și este înconjurat de o grădină tropicală, cu o piscină în aer liber și un bar.

Camerele de la această locație tradițională zanzibareză au mobilier lucrat local. Paturile sunt acoperite cu plase de țânțari. Majoritatea camerelor au zonă de relaxare în aer liber și vedere la ocean.

PARTENERI

Tabăra de Dezvoltare Personală | Zanzibar

27 februarie – 9 martie 2022

ÎNSCRIE-TE

Tabăra de Dezvoltare Personală | Zanzibar

27 februarie – 9 martie 2022

Completează formularul de mai jos cu datele tale și vei fi contactat în vederea clarificării posibilelor tale întrebări.
Doar apoi putem considera finalizata înscrierea.

Delia Dumitru

Prin prisma formării mele profesionale (Psiholog Clinician și Psihoterapeut pentru grupuri – Psihodramă), am identificat ceea ce m-a ajutat pe mine să fiu ancorată în prezentul pe care eu mi-l doresc pentru mine, nu în trecut, viitor sau în prezentul creionat de alții.

Am înțeles că “viața este acum” și că stă în puterile mele să o fac așa cum vreau. În momentul în care am descoperit Zanzibar și “stilul de viață African” mi-a fost mult mai ușor să îmi găsesc ritmul potrivit😊. Mai exact, am văzut alte modele, cumva diametral opuse societății noastre.

Cei care mă cunosc, știu despre mine că iubesc Zanzibarul și că am fost acolo în mai multe rânduri, ultima oară am experimentat șederea pe termen lung, în mijlocul localnicilor de la care am învatat multe lucruri pentru care le raman recunoscatoare. Prietenii apropiați mai știu și faptul că în urmă cu câțiva ani urma să mă mut acolo.

Hilde Goett

Hilde s-a născut în România iar la 20 de ani s-a mutat în Germania. În prezent locuiește la Berlin și este soție, mamă și bunică. De când s-a mutat la Berlin trăiește într-o situație biculturală. În astfel de cazuri generațiile 2 si 3 au un backround de emigrant chiar dacă ei s-au născut și crescut în tara de adopție.

Pentru a-ți desfășura viața în astfel de situații este necesar să știi ambele culturi pentru a putea trece de la una la alta. Putem spune că Hilde a rămas româno-germană, lucru care îi oferă sensibilitatea potrivită pentru transpunerea unei culturi la alta, lucru necesar în această tabară. Este nevoie să traducem ceea ce vom învața acolo la condițiile din tară și la viața cotidiană. 

Psihoterapeut în Psihodramă și Psihoterapeut pentru copii și adolescenți cu o experiență de peste 30 de ani. O parte foarte importantă din activitatea lui Hilde se concentrează pe formarea Trainerilor de Psihodramă, noilor Psihoterapeuți în Psihodramă și oferirea de supervizare pentru aceștia.

În perioada 2003 – 2013 Hilde a fost Președinte al “Psychodrama – Institute for Europe” – în această funcție a coordonat mai multe activități în diferite țări și a organizat multiple conferințe în Europa.

Informații de plată

 • Contravaloarea a 1000 $ la înscriere
 • Contravaloarea a 1045 $ – până la 3 ianuarie 2023
 • Contravaloarea a 800 $ – înainte de plecare – 26 ianuarie 2023
 • Se poate anula până la 3 ianuarie 2023 și nu se returnează 885 $, restul sumei returnandu-se